torsdag den 20. december 2012

Glutenfri flødeboller

Almindelige flødeboller

3 bægere pasteuriserede  æggehvider
300 g sukker
1 dl vand
Mørk eller hvid chokolade
Glutenfri marcipan
Evt lakrids og hindbær pulver

Marcipanen skæres i tynde skiver, og bages i ovnen til de er gyldne. Tages ud og afkøles.
Fyld: Vand og sukker kommes i en gryde og varmes langsomt op til koge punket. Alt sukker skal være smeltet
Pisk æggehviderne stive og tilsæt sukkerlagen lidt af gangen, mens der stadig piskes.
Pisk til fyldet er stift.
Fyldet sprøjtes på bundene med en sprøjtepose eller en plastikpose og bages i ovnen 3- 5 minutter på 200 grader.
Efter afkøling overtrækkes flødebollerne med chokolade og pyntes.

Flødeboller med hvid chokolade, lakrids og hindbær

Følg opskriften på alm flødeboller.
Den eneste forskel er at der er tilsat 2 spsk lakridspulver til fyldet og 2 spsk lakridspulver til den hvide chokolade.
Pyntes med hindbærpulver





Ingen kommentarer:

Send en kommentar