torsdag den 20. december 2012

Glutenfri flødeboller

Almindelige flødeboller

3 bægere pasteuriserede  æggehvider
300 g sukker
1 dl vand
Mørk eller hvid chokolade
Glutenfri marcipan
Evt lakrids og hindbær pulver

Marcipanen skæres i tynde skiver, og bages i ovnen til de er gyldne. Tages ud og afkøles.
Fyld: Vand og sukker kommes i en gryde og varmes langsomt op til koge punket. Alt sukker skal være smeltet
Pisk æggehviderne stive og tilsæt sukkerlagen lidt af gangen, mens der stadig piskes.
Pisk til fyldet er stift.
Fyldet sprøjtes på bundene med en sprøjtepose eller en plastikpose og bages i ovnen 3- 5 minutter på 200 grader.
Efter afkøling overtrækkes flødebollerne med chokolade og pyntes.

Flødeboller med hvid chokolade, lakrids og hindbær

Følg opskriften på alm flødeboller.
Den eneste forskel er at der er tilsat 2 spsk lakridspulver til fyldet og 2 spsk lakridspulver til den hvide chokolade.
Pyntes med hindbærpulver





onsdag den 19. december 2012

Lige nu og her glutenfri rugbrød med gær.



Et nemt rugbrød der smager super godt og bliver ved med at være blødt og svampet indeni. Opskriften er til et stort rugbrød.





6 dl vand

50 g gær

2 spsk fiberhusk

1 spsk salt

1 spsk sukker elle birkesød

100 g boghvedeflager

100 g hirseflager

100 g fint majsmel

100 g boghvedemel

1 spsk carobpulver

100 g hørfrø

100 g græskarkerner

100 g solsikkekerner



Bland vand, fiberhusk, salt, gær og sukker i en skål og pisk i ca 2 min. Lad massen hvile i 2 min.Tilsæt resten af ingredienserne og rør i ca 5 min. Smør en bageform og hæld dejen i. Glat overfladen med en våd ske. Prik brødet tæt med en pind og lad det hæve i 2 time. 
Brødet bages i en varmluftsovn ved 175 grader i 1 1/2 til 2 timer. 
Efter endt bagetid tages brødet ud af formen til afkøling på en rist.
Brødet kan fryses.


mandag den 17. december 2012

Glutenfri knækbrød




3 dl vand

1/2 dl olie

1 spsk fiberhusk

150 g glutenfri hvidt mel

100 g boghvedeflager

50 g mørkt rismel

1 tsk salt

200 g blandet kerner. F.eks sesamfrø, græskarkerner, solsikkekerner, og hørfrø.



Bland vand, olie og fiberhusk i en skål og lad maskinen røre i ca 2 min. Tilsæt resten af ingredienserne og rør i ca 2 min. 
Del dejen op i 3 og rul dem ud på et stykke bagepapir drysset med mel. De skal være MEGET tynde. Skær dejen ud i passende stykker. Læg på en bageplade med bagepapir, pensel med æg og drys med div. kerner. 
Bages i varmluftsovn ved 150 grader i ca 30-40 min. til de er sprøde.

lørdag den 15. december 2012

Glutenfri burgerboller



Burgerboller 

Til ca. 6 boller

100 g boghvedeflager
2 dl kogende vand
2,5 dl mælk
1 æg
50 g gær
1 spsk fiberhusk
1 spsk sukker eller birkesød
1 tsk salt
225 g orange Finax
Sesamfrø

Det kogende vand røres sammen med boghvedeflager og afkøles.
Rør imens mælk, olie, æg, gær, salt, sukker og fiberhusk sammen. ( ikke med dejkrog, men med piskeris ) Piskes i ca. 3 min. på høj hastighed. Tilsæt boghvedeflagerne lidt af gangen mens der stadig piskes.
Skift til dejkrog og rør melet i lidt af gangen.
Dejen skal ikke hæve endnu.
Hæld lidt mel på dejen og hænder, og form 6 runde kugler.
Læg dem på en bageplade med bagepapir og tryk dem lidt flade.
Lad dem hæve i ca. 1 time. Pensel dem med æg og drys med sesamfrø.
Bages ved 200 grader en halv time eller til de har fået en fin brun farve.
Bagetiden afhænger af hvor store de er.






Burgerbøf med sød chilisauce.



500 g hakket oksekød

2 fint revet løg

3 fed presset hvidløg

1 tsk koriander

3 spsk sød chilisauce

1 æg

100 g glutenfri rasp

1tsk salt


Bland alle ingredienser grundigt sammen i en skål og form til bøffer. Steges som alm. bøffer.




Burgerbøf med soltørrede tomater



500 g hakket oksekød

50 g finthakket soltørrede tomater i olie

3 forårs løg finthakket

1spsk frisk basilikum, finthakket

1 tsk salt


Bland alle ingredienser grundigt sammen og form til bøffer


. Steges som alm bøffer.


Vegetar bøf med linser og kikærter


250 g røde linser

2 løg hakket

2 fed hvidløg, meget finthakket

1 spsk tandoori krydderi

1 dåse kikærter

1 tsk frisk ingefær

1 æg

3 spsk persille, hakket

1 tsk koriander

180 g glutenfri rasp

Glutenfri mel til at vende bøfferne i



Kog linserne til de er møre, ca 10 min og hæld vandet fra.
Steg løgene i en gryde til de møre, tilsæt tandoori krydderi og rør .
Blend linser, kikærter, ingefær, koriander, æg, og de stegte løg til en jævn masse.
Hæld blandingen i en skål og rør persille og rasp i. Blandes grundigt sammen. 
Form massen til bøffer, vend dem i melet og steg dem i olie på en pande til de er gyldenbrune.